Hanoi - Vietnams kulturrige og kaotiske hovedstad

Hanoi er en by FYLDT med kultur, små gader, massevis af biler og scootere, og kan egentlig bedst beskrives som en autentisk, helt speciel og kaotisk storby. Utroligt nok, så skal der være Formel 1-grandprix i dette kaos til næste år! Ricko er nede og kigge på hoteller, og se på mulighederne for at starte vores egne Hanoi Formel 1-rejser op. Læs med lige her!

Jeg har været i Hanoi flere gange før, så denne gang har jeg mest bare gået lidt rundt og nydt byen, og kigget på 7 hoteller. Både helt nye hoteller, men også nogle lidt ældre - men alt i alt, rigtig fine hoteller alle sammen!

Det er efter min mening helt klart bedst at bo så centralt som muligt, nede i det man kalder den gamle bydel, og så tæt på søen og den store rundkørsel, der ligger lige ved søen. Man er ikke i tvivl når man ser rundkørslen, det er noget helt andet end hvad vi er vant til! Den er kæmpe stor, og der er SÅ mange biler!

Hvis man vil bo i gåafstand til alle de her spændende gader i Hanoi, så er det her man skal bo! Det er lige her man finder ”tema-gaderne”, såsom smede-gaden, sko-gaden, legetøjsgaden, blomstergaden, osv. Og sådan har det altid været i Hanoi, hvilket er én af de fede ting ved byen. Den har ikke ændret sig særlig meget gennem tiden, den har bevaret den her autentiske og kaotiske stemning.

Man bliver virkelig ramt af en kæmpestor kulturændring, så snart man træder ud i byen! Men udover de mange biler, scootere og det her charmerende kaos, finder man så også de mange små hyggelige gader, med masser af gadekøkkener der serverer helt fantastisk mad!

Helt klart en by der er værd at opleve, og tage et par dage i, hvor man kan gå rundt og opleve den autentiske stemning, se på de mange seværdigheder og få shoppet en masse souvenirs og tøj, osv.

En ting der er klart anbefalelsesværdig, er at tage på cykeltur ude i udkanten af Hanoi. Her kommer man forbi flere lokale landsbyer, og kommer lidt væk fra det larmende kaos der er inde i centrum af den store by. En helt speciel oplevelse, at se den her kontrast, og helt sikkert noget man bør sætte tid af til!

Jeg synes Hanoi hører med på en Vietnam-rejse, netop fordi det er så anderledes en by! På mange måder er den meget mere kaotisk end mange andre asiatiske storbyer, som f.eks. Bangkok, fordi det hele er lidt mindre og smallere. Men det er så speciel en oplevelse, at det ikke er noget man må gå glip af!

***

Noget helt nyt er, at de til næste år vil starte Formel 1 op hernede i Hanoi. Det må jeg nok indrømme, at det glæder jeg mig lidt til at se, hvordan det skal fungere – men det er noget vi også vil følge med i, og se om vi kan få startet op hos os. Så det bliver super spændende!