Hué & Mai Chau Eco Lodge

Ricko har på hans seneste inspektionstur besøgt to af de Eco Lodges som vi bruger – både Mai Chau Eco Lodge og Hué Eco Lodge. Det er to stemningsfyldte oaser, perfekte til at skrue ned for tempoet, slappe af og nyde lokalområderne væk fra turismen. Ricko giver sin bedste anbefaling videre – skal det være en del af jeres næste Vietnamrejse?

Mai Chau Eco Lodge

Mai Chau Eco Lodge ligger ca. 3 timer fra Hanoi – og selv turen dertil er en speciel oplevelse! Hele skiftet fra den kaotiske storby der omgiver én, og bliver mindre og mindre, som man kører ud af byen og ud i det smukke landskab. Det er interessant at se Hanoi på den måde også, og at opleve det store stemningsskift der er, på en ellers ret kort køretur!

På køreturen fra Mai Chau Eco Lodge kører man igennem massevis af smukke rismarker og små hyggelige landsbyer, indtil man rammer bjerglandskabet! Her overtager risterasser og bjergtoppe alt udsyn, og endnu et skift i stemningen! De naturskønne bjerglandskaber er noget, især det nordlige af Vietnam er kendt for – f.eks. også områder som Sapa.

Man føler hurtigt, at man kommer væk fra turismen!

Mai Chau Eco Lodge ligger på en bakke, placeret lige midt i en rismark! Den her bakke buler ligesom op af rismarken, som en fodbold der er skåret over på midten, hvorpå man har valgt at bygge Eco Lodget. Hytterne ligger placeret rundt på bakken med udsigt udover rismarken, og bjergene i baggrunden, hvorfra man kan sidde på terrassen og nyde det utrolige område, og se de lokale, der arbejder i markerne.

Vejret i området er meget omskifteligt, så man kan opleve både høj sol og helt klart vejr, men også tåge og regn – og omgivelserne skifter udseende med vejret, hvilket er en oplevelse i sig selv!

Det er alt i alt et MEGET naturskønt område, og værelserne på Mai Chau Eco Lodge er af meget høj standard. Lækre, store værelser, der er meget familievenlige, og med god plads til at have børn med. Logdet har et stort og lækkert pool-område, hvor man kan ligge og slappe af, et spa-område med massage, og en stor restaurant med virkelig god mad.

Mai Chau Eco Lodge har også cykler stillet til rådighed, som man kan låne gratis. Personalet er meget behjælpelige med at vise smukke ruter af forskellige længder, så man kan tage på opdagelse i lokalområdet på egen hånd. Derudover tilbyder lodget også flere forskellige udflugter, hvor man tager afsted med en af hotellets engelsktalende guides – der er både halv- og heldagsture med trekking, cykling og sejlture. Man kan komme ud og se de små landsbyer og møde lokalbefolkningen.

Det er et meget lidt turistet område - Sapa og Mai Chaus naturlandskab ligner meget hinanden, men Sapa har lidt mere historie, og man kommer lidt tættere på lokalbefolkningen, fordi man er inde og besøge de lokale skoler og lignende. Stammerne i de to områder er også forskellige, hvor der i Sapa for eksempelvis er de her Red Dao stammer, og man kan se i de forskellige landsbyer hvad hver enkelt stamme står for, hvilke produkter de laver osv. Det har man ikke på samme måde her i Mai Chau, der er det mere afslapning og lokalkultur i form af de få små landsbyer der ligger i området.

Og så er det jo fantastisk at Mai Chau kun ligger 3 timer fra Hanoi, og stadig er så uberørt et område. Det er en klar anbefaling at besøge Mai Chau Eco Lodge! Se fremvisning af Mai Chau Eco Lodge her.

Hué Eco Lodge

Hué Eco Lodge har samme ejere som Mai Chau Eco Lodge.

Stilen og budskabet er meget identisk med Mai Chau. Hué Eco Lodge ligger midt i en vanvittig flot og velholdt have med masser af planter og eksotiske frugter, og har også den her helt utrolige afslappende stemning over sig. Det ligger ca. et 15-20 minutters kørsel fra midten af Hué, ud igennem små lokale landsbyer og forstæder til byen. Lodget ligger også direkte ned til en flod, så hvis man vil, kan man også blive hentet inde i Hué i en båd, og blive sejlet ud til lodget.

Fra Hué Eco Lodge er der også masser af udflugter, alt fra cooking classes til at være fisker for en dag. Lodget består af 30 værelser/bungalows, hvor der i nogle af deres bungalows er to værelser i. Der er et stort lækkert poolområde med både almindelig pool og børnepool, dekoreret meget naturligt, så det ligesom falder ind i de naturskønne omgivelser.

Værelserne på Hué Eco Logde er af meget høj standard, præcis ligesom på Mai Chau Eco Lodge. Det er ikke fordi det er 5-stjernede luksus lodges, men det er dekoreret virkelig flot, med smukke klinker, de her meget specielle badeværelser og helt gennemført! Så helhedsfølelsen af værelserne er i sig selv af virkelig høj standard!

Det er et rigtig hyggeligt sted at tage hen, hvis man gerne vil lidt væk fra turismen og storbysstemningen, der også findes i Hué. Her kan man virkelig få skruet helt ned for tempoet, og nyde godt af roen og omgivelserne der omringer det fantastiske Eco Lodge.

Fra Hué Eco Lodge kan man også sagtens tage på endagsture indtil Hué by, hvis man foretrækker at have muligheden for at trække sig tilbage, når aftenen melder sig. Så i stedet for at søge væk fra turismen og den travle, men kulturrige stemning der er i byen, kan man tilvælge det og så bo ude for byen.

Når jeg skal til Hué igen en anden gang, vil jeg helt sikkert overveje at gøre det på den her måde, hvor jeg bor ude på Hué Eco Lodge, og så tilvælger livet i byen på nogle endagsture. Se Hué Eco Lodge her!

Hué har ændret sig lidt henover det seneste stykke tid, og er blevet en del mere turistet. Der er kommet en gågade inde i centrum af byen, hvor mange af de hoteller vi bruger også ligger. Det er det perfekte sted hvis man gerne vil bo centralt, og der er efterhånden kommet en del mere gang i den, med masser af restauranter, barer og butikker. Hvilket stadig er hyggeligt, og der er masser af ting at tage sig til – så det kommer helt an på hvilken stemning og hvilket aktivitetsniveau man søger.

***

De her to Eco Lodges her er klart anbefalelsesværdige – ejerne har virkelig formået at skabe oplevelsen af et helt specielt koncept og budskab, som lidt bliver til tre enkeltstående oaser, med en stemning man ikke finder mange andre steder! Det er helt sikkert værd at planlægge et besøg her!