TPL_UNIQUETRAVEL_STICKY_TEXT_TOP

REJSEBLOG

Ricko på Bali - Nusa Lembongan

Sidste stop på inspektionsrejsen til Bali: Ricko er ankommet til de tre indonesiske Nusa-øer ved Balis østkyst. Det er tre smukke øer, med masser af fantastisk natur, spændende aktiviteter og autentisk lokalkultur. Ricko er meget begejstret: ”De har nogle af de bedste beachfront bungalows jeg har set i Østen”

Så er vi ankommet til Nusa-øerne, hvor vi har udforsket alle tre øer rundt på scooter.

Nusa Lembongan er en mindre ø, og det tager kun omkring en halv time at køre fra den ene ende til den anden. Fra Nusa Lembongan går der en gul bro over til den mindre ø Nusa Ceningan, som man kun kan krydse på gåben eller med scooter.

Alle tre Nusa-øer er meget scootervenlige, og selvom man godt kan tage songthaews (lokale taxaer), eller leje en privatchauffør, vælger de fleste at køre rundt på scooter. Når man kigger på størrelsen og bredden af vejene, er det også hvad de er bedst egnet til!

Når man kører rundt på øerne, får man en rar fornemmelse af lokallivet – hvilket jeg synes er ret imponerende, da Nusa Lembongan er blevet et ret så populært rejsemål.

Øen ligger kun en halv time fra Sanur og Kuta på Bali, og derfor vælger flere og flere at tage på endagsture hertil –hvilket betyder lidt flere turister end på f.eks. Gili Meno eller Gili Air.

Der er ikke mange strande på de klippefyldte øer – men massevis af smukke udsigter over klippesider hvor de store bølger brydes mod. De klippefyldte øer er også et rigtig godt udgangspunkt for enestående snorkle- og dykkeroplevelser. Vi talte med en dykkerinstruktør, der fortalte os at der er helt op til 95% chance for at svømme med mantarays (store rokker) hele året.

På trods af klippe findes der nogle rigtig skønne strande, og den bedste på Nusa Lembongan er Mushroom Bay. Området ved Mushroom Bay byder på fantastiske hoteller, hyggelige restauranter og barer.

 

Mushroom Bay og hoteller

Jeg vil gerne fremhæve to af hotellerne på Mushroom Bay. Det første hedder Hai Tide Beach Resort. De har nogle af de bedste beachfront bungalows jeg har set i Østen! Det er 2-etagers bungalows med fantastisk udsigt, og de ligger helt ned til vandet. Resortet har to store pools, og en restaurant bygget direkte på stranden, hvorfra man kan nyde solnedgangen ud over havet.

Resortet er af høj standard og bygget i en autentisk og charmerende stil. Det er helt klart et af de bedste steder på øen, hvis man skal forkæle sig selv – Hai Tide Beach Resort får mine varmeste anbefalinger!

Det andet hotel på Nusa Lembongan hedder Sanghyang Bay Villas, et lækkert hotel! Her bor man omkring 50 meter fra Mushroom Bay, poolen er stor og der er kun 9 villaer i alt. Villaerne er store, med plads til børnefamilier. Helt sikkert også anbefalelsesværdigt!

 

Nusa Penida

Den tredje, og klart største ø hedder Nusa Penida. Man sejler hertil fra den gule bro mellem de to andre øer, og det tager omkring et kvarter. Ved ankomst bliver man mødt af flere lokale der udlejer biler og scootere.

Vi valgte af leje en scooter – det kostede os kun omkring 35-40 kroner med fuld tank, i en hel dag.

Vi brugte det meste af dagen på at køre øen rundt, og se på hoteller. Nusa Penida er en fantastisk ø, med færre turister end de andre øer og få hoteller. Der er rigtig hyggeligt med en masse lokalliv, og massere af udkigsposter hvorfra man kan nyde solnedgangen og smukke klippeformationer med bølgerne brusende op ad dem.

Den bedste strand på Nusa Penida hedder Crystal Bay, og tæt på stranden ligger to af de bedste hoteller på øen.

Det første hedder Coco Resort Penida – et mindre hotel med 11 bungalows, store værelser, superfedt pool-område og rigtig høj standard! Det er et rigtig hyggeligt sted, og ligger midt inde i en skov, hvilket dog betyder at der ikke er spisemuligheder lige i nærheden. Men det er helt klart et besøg værd!

Det andet hotel hedder Bintang Bungalow, som er bygget i præcis samme stil som Coco Resort Penida – helt klart to hoteller der er værd at anbefale!

 

Om man skal vælge at bo på Nusa Penida fremfor Nusa Lembongan, synes jeg er lidt svært at bedømme, da øerne er meget forskellige.

På Nusa Lembongan er der flere spise- og udflugtsmuligheder og Nusa Penida er en bounty-ø, hvor man kan skrue helt ned for tempoet.

Jeg synes dog at det ville være synd ikke at besøge Nusa Penida f.eks. på en dagstur, hvis man allerede er på Nusa Lembongan. Det er en virkelig flot ø, men masser af natur – og spændende at udforske på scooter.”