TPL_UNIQUETRAVEL_STICKY_TEXT_TOP

REJSEBLOG

Kongebyen Hué

Ricko har besøgt den historiske kongeby Hué. Han undersøger om byen er værd at tage med på sin Vietnam-rejse og hvad byen har at byde på.

Hué er en mindre by i Vietnam, jeg har været her for år tilbage, men siden da har den ændret sig en del. Jeg synes det er gået hen og blevet en stor by, men det er ikke kun størrelsen der har ændret sig. Der er ligesom kommet et ”rigtigt” centrum i byen hvor der er kommet en ”walkingstreet”, det er også her et af vores hoteller, Rosaleen Boutique Hotel, ligger. Det er her man skal bo hvis man gerne vil være i hjertet af byen. Her ligger alle byens restauranter, butikker, massage, barer og pubs. Der er der fest og farver og hele pivtøjet! Det er et sted med knald på, men på den hyggelige måde.

Hué er en gammel kongeby og det afspejler byens seværdigheder også. Kongens palads ligger hernede og så løber der en flod igennem Hué, hvor der er mulighed at sejle. Her kan man sejle fra byen af og op til noget der hedder Thien Mu Pagoda, som er et tempel.

Hué er en historisk by, hvor der er rigtig mange templer, paladser, haver, arkitektur, gamle ruiner og sågar et vandfald hvis man kører lidt ud af byen.

Et lille stykke uden for Hué ligger der en lille oase, som hedder Hué Eco Lodge - som jeg også tidligere har skrevet om på bloggen læs mere lige her. Det er et super sted hvis man foretrækker at bo lidt afsides og væk fra den pulserende bymidte, men synes det er hyggeligt at komme et smut ind til byen i løbet af dagen.

 

Det man nok typisk vil gøre med en by som Hué, er at ligge 2 overnatninger. Men hvis man ikke har så meget tid, kan man også gøre det samme som jeg har gjort - tage 1 overnatning i Hué og så dagen efter booke en udflugt, for eksempel Hué highlights, og så slutte udflugten i Hoi An. På den måde sparer man lidt tid, selvom det bliver en lidt lang dag. På den anden side så kan man bare sidde og slappe af på køreturen fra Hué til Hoi An, det er en køretur på ca. 3 timer.

 

Det helt store spørgsmål er, om Hué skal med på ens Vietnam tur? Jeg synes det afhænger helt af hvad man er til. Personligt er jeg ikke så meget til alt for mange templer og paladser, så hvis du allerede hjemmefra ved at den slags ikke interesserer dig, så er det et af de steder man skal spring over og i stedet tage direkte fra Hanoi og Halong Bay ned til Hoi An. Men når det så er sagt så er Hué en flot by og en hyggelig by, så er du meget interesseret i arkitektur, historie, templer og paladser er Hué helt sikkert et besøg værd. Eller hvis du har søgt freden og roen ude ved Hué Eco Lodge, så vil jeg også helt klart anbefale et dagsbesøg ind til byen.