TPL_UNIQUETRAVEL_STICKY_TEXT_TOP

Vores rejsemål i Vietnam

Vietnam er et stort land, og én af vores største destinationer. Det betyder at vi laver rejser til (næsten) alle afkroge af det store land. Der findes så uendelig mange smukke steder der bare venter på at blive oplevet. 

Læs mere om vores rejsemål i Vietnam herunder og spor dig ind på hvilke områder du synes lyder spændende. VI hjælper selvfølgelig også gerne med at "koge det ned", så du kan nøjes med at fortælle hvad I godt kunne tænke jer at opleve, og så sammensætter vi rejsen ud fra det. Vi ved hvad der kendetegner alle stederne, så du ikke spilder dyrebar ferietid på steder der ikke interesserer dig. Klik her for at kontakte os.

Hanoi 

Hanoi, der er et MUST på din rejse til Vietnam! Punktum! Hanoi er Vietnams hovedstad og måske én af de mest autentiske byer i Østen, som vi har besøgt. Her er store søer, brede alléer med store træer og en masse små grønne parker. Gader og stræde er små og snoede, så en god stedsans er ikke dårligt. Det der nok overrasker de fleste ved ankomst til byen, er antallet af scootere! De er alle vegne! Og man finder hurtigt ud af, at man aldrig kommer over gaden, medmindre man bare begynder at gå - lige så langsomt, i samme tempo hele vejen - og uden at stoppe op. Det virker! For de mange scooter-kører er bedre til at navigerer i trafikken ud fra forudsigelige omgivelser, end ud fra trafikregler. Du vil opdage, at de lige så let fletter sig uden. Her er en vigtig regel dog: gå langsomt og i samme tempo - lad være at stoppe op - så skal de nok flette sig uden om dig. Alternativt kan man hyre en "cyclo", som er den vietnamesiske cykeltaxi, og opleve byen derfra.
Man vil se det, når man kommer omkring i byen - men snyd ikke dig selv for at gå i "tøj-gaden" som kun består af butikker med tøj, "skogaden", "souvenirgaden", "gaveindpakningsgaden", "mekanikergaden eller "restaurantgaden". Sikke et setup, det ses ikke lignende andre steder. 

I den gamle bydel er huse og bygninger fra den franske kolonitid - og vil man have sat tingene og byens historie lidt i perspektiv, så er et besøg i byens tidligere fængsel (nu museum) en klar anbefaling fra os.

Mai Chau Eco Lodge

Dette helt unikke sted, ligger blot 3 timers kørsel fra Hanoi, men der er en verden til forskel fra det charmerende kaos i Hanoi. Alene køreturen dertil er en oplevelse, når landskabet skifter fra pulserende storby, til mindre og mindre lokalsamfund for til sidst at ende midt i det smukkeste landskab. Først igennem de smukke rismarker, og efterfølgende risterrasser, når bjerglandskabet indrammer det hele, og stemning og roen bundfælder sig. 

Mai Chau Eco Lodge ligger på en bakke placeret lige midt i en rismark! Bakken ligger som en halv fodbold på rismarken, og på toppen af bakken ligger dette Mai Chau Eco Lodge. Hytterne ligger placeret rundt på bakken med udsigt udover rismarken og med bjergene i baggrunden. Fra din terrasse kan man i fred og ro nyde udsigten og følge de lokale der arbejder i markerne.
Vejret i området er meget omskifteligt, så på kort tid kan du opleve høj sol og klart vejr, men også tåge og regn. Med vejrskiftet så skifter omgivelserne også udtryk, hvilket kan være en oplevelse i sig selv!

Det er alt i alt et MEGET naturskønt område, og værelserne på Mai Chau Eco Lodge er af meget høj standard. Lækre, store værelser, med god plads til børnefamilier også. Lodget har et stort, lækkert pool-område, et spa-område med massage og en stor restaurant med virkelig god mad. Derudover stiller Mai Chau Eco Lodge også cykler til rådighed ganske gratis. Personalet er meget behjælpelige med at anvise smukke ruter af forskellige længder, så du kan tage på opdagelse i lokalområdet på egen hånd. Er du mere til en guidet tur, findes forskellige udflugter med engelsktalende guide, og der er rigeligt at vælge imellem: halv- og heldagsture med trekking, cykling og sejlture, samt ture, hvor guiden tager jer med ud til små landsbyer for at møde lokalbefolkningen.

Halong Bay

Endnu et MUST, hvis rejsen går til det nordlige Vietnam. Halong Bay er blevet populært, og der kommer hver dag mange turister hertil, men det er heller ikke uden grund. Som ét af verdens vidundere, er det betagende natur, der danner rammen om Halong Bay. Man forlader fastlandet i et af de smukke Drageskibe, der imponerer med deres smukke detaljerede udseende og kæmpe sejl. De fleste Drageskibe forlader kysten på samme tid, hvilket gør pladsen en smule trang, men samtidig også fascinerende når de mange store skibe stævner ud, side om side. Efterhånden begynder de høje kalkstensklipper at omgive skibet, vandet bliver helt stille og de mange skibe fordeler sig til forskellige områder af bugten. Lige her - er der ingen stress og jag. Ingen larm. Blot muligheden for at forsøge at mætte øjnene med udsigten. Og med en kølig drink i hånden kan I nyde solnedgangen efter en udsigt middag.

På sejlturen rundt i bugten besøger man både den store smukke grotte "Cave of Surprices" og lokale flydende fiskelandsbyer. Og så er der rig mulighed for at bade direkte fra båden, sejle en tur i kajak mellem kalkstensklipperne, og ikke mindst solbade i de smukke omgivelser. Vi anbefaler at man tager 1 eller 2 overnatninger på et drageskib.

Sapa 

Sapa er på blot 10 år gået fra at være en isoleret by i bjergene, til at være Vietnams 2. største turistattraktion. Det ændrer dog ikke på at man skruer tiden godt tilbage, når man ankommer til Sapa, for udviklingen i resten af Vietnam er slet ikke nået hertil endnu. Beliggende i det nordlige Vietnam lige op ad grænsen til Kina, byder Sapa på det mest fantastiske landskab og muligheden for at gå mellem rismarkerne. Du kan komme ud og møde de lokale minoritetsgrupper, beundre deres farvestrålende tøj og følge de lokales arbejde i rismarkerne med deres vandbøfler og primitive værktøj. Sapa er også kendt for sine vældig populære lørdag- og søndagsmarkeder, hvor der sælges alverdens farvestrålende tøj, tørklæder, dyr, frugt og grønt, og 1000 andre ting. Sapa er et af de steder i Asien, hvor du efter vores mening, kommer tættest på lokalbefolkningen og får et indblik i, hvordan dagligdagen ser ud. Det ligger i virkeligheden så isoleret at de ikke engang vidste der var krig - under Vietnamkrigen. 

I områderne omkring Sapa er der rig mulighed for gode trekkingoplevelser i det smukke bjergrige landskab. Det er en nødvendigt at hyre en lokalguide, der kender ruten, og som undervejs kan fortælle om kultur og traditioner hos de minoriteter, I møder. Men det er kun med til at forstærke hele oplevelsen.
Klimaet i Sapa er køligt med en gennemsnitstemperatur på 15-18 grader, køligt om sommeren og koldt om vinteren. Fra maj til august regner det en del.

Ofte arrangerer vi ture til Sapa med et samlet program af både togtur dertil, trekkingture, homestay hos lokale (ikke primitivt) og afslutningsvis én eller flere nætter på hotel i byen. Hver overnatning kan noget specielt. Ved et homestay, kommer man tæt på sin værtsfamilie og mulighed for et unikt indblik i hverdags- og familielivet. Overnatning på hotel - på f.eks. Topas Eco Lodge - er jo en kæmpe oplevelse i sig selv. Det er måske ét af de smukkeste steder i Asien, fuldt ud gennemført og i meget høj standard. Her kan du fra terrassen sidde med en kølig drink, og nyde den mest spektakulære udsigt over rismarker så langt øjet rækker. Unikt - så absolut! 

Vores ture til Sapa afgår fra Hanoi med nattog, således at I kommer udhvilet frem.   

Ninh Binh 

Ninh Binh er et naturskønt område kun 2,5 times kørsel fra Hanoi, og området er nok bedst kendt for sejlturene ved Tam Coc og Trang An – to meget smukke områder, som er omgivet af rismarker og store smukke kalkstensklipper, der er vanvittig flotte og skaber en helt speciel scene!

Ønsker man fred og ro, så er Ninh Binh et både smukt og naturskønt område at opholde sig i. I Ninh Binh sejler du rundt i små både, og bor på land mellem rismarkerne, og det er lige så maleriske omgivelser som Halong Bay. Faktisk siges det, at Ninh Binh er det nye Halong Bay – og det er der noget om!

Tam Coc er det område, hvor de fleste udenlandske turister sejler. Trang An er mere lokalturistet, og vælger du at besøge dette sted, bør du derfor også være forberedt på at tingene foregår på en lidt anden måde. Der er musik og gang i det hele, men når du først er kommet igennem alt virvaret og mylderet, og sidder i din båd, så er Trang An klart den største og bedste oplevelse af de to områder. Her får du en langt mere autentisk oplevelse.

Hué 

Byen Hué, der tidligere var residens for kongeslægten, ligger i det centrale Vietnam. Selvom krigene har sat sine spor, findes der et utal af imponerende bygningsværker såsom Pagoder, kongelige paladser, storslåede kejsergrave og fæstningsværker. En dagsudflugt fra byen ligger den demilitariserede zone, og broen Hien Luong broen der ligger præcist på den 17. breddegrad og udgjorde grænsen, der delte landet i nord og syd under Vietnamkrigen. Man vil også besøge de berømte Vinh Moc tuneller der bl.a. blev brugt som forsyningsrute til tropper og våben på vejen mod syd. Fyldt op med byens og landets historie, er det værd at gå på oplevelse i det vietnamesiske køkken som betegnes som yderst autentisk i Hue.

For bare 10 år siden var byen ikke meget andet end lokal bebyggelse, nogle hoteller og lidt tur-udbydere. De seneste år er der kommet en del mere "gang i byen", og der findes du et større antal restauranter, barer, diskoteker mm. Det bør dog stadig være for historien, tunnellernes eller bygningsværkernes skyld, at man gør et stop her. 

Ønsker manet mere roligt område, så kan vi varmt anbefale at bo på Hué Eco Lodge, vel placeret i naturskønne omgivelser og alene omgivelserne er en oplevelse i sig selv! Her venter jer en helt særlig oplevelse.

Hué Eco Lodge

Hué Eco Lodge har samme ejere som Mai Chau Eco Lodge, konceptet er derfor det samme - og begge steder lykkes de supergodt med det hele! 
Stilen og placeringen i flotte rolige omgivelser, går igen - i dette tilfælde er det midt i en flot velholdt have med masser af planter og eksotiske frugter, og stedet har også den dejlige afslappende atmosfære over sig. Hué Eco Lodge ligger ikke mere end 20 minutters kørsel fra midten af Hué og beliggende direkte ned til en flod - det er endda muligt at blive sejlet fra Hué og direkte til lodgen.

Bor man på Hué Eco Lodge, er der masser at tage sig til og udflugter at tage på. Lær om den vietnamesiske madkultur på et cooking-class, eller vær fisker for en dag. Smid dig i solen ved den store pool der også har børnepool, eller gå på opdagelse på egen hånd i den omkringliggende natur. Det er derfor et perfekt sted, hvis du søger steder lidt væk fra turismen og storbyerne. Her kommer du virkelig ned i tempo og kan nyde godt af roen, mens du nyder omgivelserne, der omringer det fantastiske Eco Lodge. Kribler det alligevel lidt i fingrene for at opleve Hué med byens kulturrige og travle atmosfære, så kan du tage på endagsture til byen. Oplev byens stemning om dagen, og træk dig tilbage, når aftenen melder sig.

Hué Eco Lodge består af 30 værelser/bungalows, hvor der i nogle af deres bungalows er to værelser og derfor god plads til børnefamilier. Værelserne er af meget høj standard, præcis ligesom på Mai Chau Eco Lodge. Dette er ikke et 5-stjernede luksus resort, men det er gennemført i dekoration og funktion og omgivelser, så helhedsfølelsen af værelserne og stedet er alt sammen med til at skabe en unik og høj standard!

Hoi An 

På din rejse til Vietnam bør du slå vejen forbi Hoi An, det mener vi i hvert fald! Hoi An er en charmerende gammel by med smalle gader og små skæve huse i gyldne farver, i ægte kolonistil. Her finder du også gamle templer som i årenes løb er tilgroet af buske og træer i blomst, samt et væld af aktiviteter både i selve byen og i omegnen, blandt andet trekkingture, cykel- eller scooterture og mulighed for at komme ud at se, hvordan der arbejdes i rismarkerne omkring Hoi An.
og drømmer du om at få skræddersyet et jakkesæt eller en flot kjole, så er Hoi An ”skræddernes by”.

I Hoi An finder du rigtig dejlige hoteller til billige penge, hvor det kan være rart med en dukkert i poolen mens man venter på at én af byens utallige skræddere færdiggør det nye bestilte jakkesæt eller den flotte kjole. Et jakkesæt kan skræddersyes for ca. 350 kr. så husk penge og ekstra plads i kufferten! Går det helt ”galt”, så har de lokale fundet ud af, at der også er salg i ekstra kufferter…

Den gamle bydel i Hoi An er et stort og meget hyggeligt område, der er spærret af for køretøjer – og du kan derfor kun komme rundt til fods. Det giver en hel speciel stilhed, som ikke opleves mange steder i østens byer, og gør noget magisk ved stedet når man går sætter sig ved én af de små restauranter, nyder udsigten over floden og de mange rislamper i flotte farver. Der findes ikke et sted som dette, andre steder i Asien.

Selvom byen ligger 5 km fra kysten, er det en havneby. Ved det hyggelige havnemiljø kan man nyde frisk fisk og en fantastisk udsigt. Hvis jeres ophold i Hoi An også er jeres ”afslapning/badeferie”-dage, så kan det være en idé at bo tættere på nogle af de gode strande – men det kræver at du bor de ”rigtige” steder.

Højsæsonen er i modsætningen til andre steder i Vietnam fra maj til september.

Dalat

I Vietnams smukke højland, ligger den lille by Dalat. Et af Vietnamesernes fortrukne steder at holde bryllupsferie, og det er ikke uden grund. Dalat adskiller sig fra resten af Vietnam på mange måder. Naturen er gudesmuk, i byen er anlagt en grøn park og en smuk sø, og hestevognene holder i kø for at tage jer på en romantisk køretur rundt i byen. Et besøg på Dalat marked er virkelig en oplevelse for alle sanser, og et udemærket sted at spise frokost. Fra en lille bod på første sal, gør vi vores bestilling til kokken og straks smider han en plastikspand ned til de sælgende grønthandlere, og kan få minutter efter trækker han friske grøntsager tilbage i spanden. Praktisk, frisk, godt.

Byen har også en del større motorcykler, hvis ejere kalder sig "Easy-riders". Vi kan med fordel arrangerer en heldagstur til jer, bagpå en "easy-rider", som vil tage jer rundt til de forskellige seværdigheder og smukke udsigtspunkter, og samtidig fungerer som guide når der gøres stop. Det er virkelig en hel anden oplevelse man kommer hjem med, i forhold til en større guidet tur med en gruppe og transport i bus. Dette er unikt, det er godt, og det er billigt. Man kan vælge en rute som de foreslår, eller man kan komme med ønsker til hvad man ønsker at se, f.eks. en bomulds-fabrik, rismarker, små landsbyer, vandfald osv. og så planlægger de en rute ud fra det. På den måde kommer man helt ud hvor ikke mange andre turister kommer, i de helt små lokalsamfund, ja måske kan man endda få lov at være med i produktionen af bomuld på den lille fabrik. 

Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City ligger i den sydlige del af Vietnam, og kaldes også Saigon. En by med masser af liv og i den grad fart på. Her bor ca. 5 mil. mennesker og en livlig trafik på både to og fire hjul, med og uden motor, og desuden et motto der hedder "alt kan være på en scooter". Det er en by med kinesiske pagoder og buddhistiske templer i kontrast til knapt så kønne betonbyggerier med storskærme fra den amerikanske æra. 

Fra Saigon kan man tage på udflugt til de berømte "Cu Chi Tunnels" og fra første parket få en fornemmelse af hvordan Vietnamkrigen foregik fra en soldats perspektiv. Man kan man endda komme ned og kravle i nogle af de gamle underjordiske krigshuler, men det anbefales ikke til folk der lider af klaustrofobi. Vi anbefaler, at man tager på udflugten der både inkluderer Ci Chi tunnellerne, og besøg på Ho Chi Minh's krigsmuseum (The War Remnants Museum, eller som det hed engang: Museum of American War Crimes. Det er absolut ikke et sted for sarte sjæle, for Vietnameserne har valgt at skildre krigen som den var - uden filter. Til gengæld sætter det om noget tingene i perspektiv, i forhold til et "forskønnet udgave", og det sætter tanker i gang. I Vietnam hedder det ikke hedder Vietnamkrigen, men i stedet "The American War". 

Der afgår mange fly fra en storby som Ho Chi Minh, så rejsen kan både starte eller slutte her, eller føre jer videre til andre dele af landet med fly. Rigtig mange vælger at tage fra Ho Chi Minh City til Mekong Deltaet og endda videre til badeferie-øen Phu Qouc.

Mekong Deltaet

Mekong Deltaet er en region, man finder i det sydlige Vietnam, ca. 4 timers kørsel fra Ho Chi Minh City. Det er her, at den mægtige Mekong Flod, der udspringer i Tibet, møder det sydkinesiske hav. Området består af en masse floder, og de har stor betydning for området og danner baggrund for mange menneskers levevej. Floderne bruges som transportveje af varer, som blandt andet bliver solgt på de flydende markeder, der findes flere steder langs floden i Can Tho. Det er her de mange ris, frugter og grøntsager, som dyrkes langs floden, bliver solgt videre. 

De lokale markeder og det daglige liv ved Mekong Deltaet er ganske specielt og fyldt med historie. Så hvis det har din interesse, er stedet i særdeleshed værd at besøge. 

På vores ture til Mekong Deltaet kan du vælge enten at bo på land nær Mekong floden, eller overnatte på en dragebåd til vands. Vælger du turen via vandvejen, indlogeres I i egen kahyt, og den karakteristiske dragebåd sejler jer fra Cai Be og helt til Can Tho. På turen vil I opleve at komme ud til de små lokale byer og nyde synet af livet på floden og de smukke omgivelser.

Phu Quoc

Har du børn med på din rejse til Vietnam, eller værdsætter du bare rolige, lavvandede, hvide sandstrande, så kan Pho Quoc være et ideelt sted at afslutte din rundrejse i Vietnam. På øen der er vietnamesisk, men egentlig ligger tættere på Cambodia i den thailandske golf, findes nogle ubeskriveligt smukke sandstrande der strækker sig så langt øjet rækker.

Øen ligger beskyttet mod det kinesiske hav, og derfor er vandet roligt, varmt og dejligt. Her er plads til afslapning, solbadning og en omgang massage. Und dig selv at rejse dig fra solstolen, og besøg et af de mange markeder. Det største ligger i byen Doung Dong, hvor man kan føle det som om, at samtlige af øens 90.000 indbyggere er på vej gennem markedets smalle veje på deres motorcykler og scootere. Alt foregår dog i gåtempo, og bare det er en kæmpe oplevelse i sig selv. Skal solstolen forlades i mere end et par timer, er der fra Phu Qouc mulighed for at tage på ture ud og snorkle og dykke på levende koralrev, og der arrangeres også jeepture ind i den jungleklædte nationalpark. I virkeligheden byder øen på så meget afslapning eller så mange oplevelser, som du ønsker...     

Phan Thiet og Mui Ne 

Phan Thiet og Mui Ne ligger i forlængelse af hinanden, ca. 200 km. nordøst for Ho Chi Minh City og ud til kysten. Phan Thiet er en typisk vietnamesisk fiskerlandsby, hvor hovedattraktionen er de mange små hyggelige restauranter i centrum, og ikke mindst havnen hvor der er liv, når de små farverige både kommer ind med dagens fangst. Mui Ne havde tidligere flotte strande – dog har havet de seneste år skyllet store dele af stranden væk. For at begrænse dette, har de lokale placeret sandsække i 4-5 meter brede og flere kilometer langs stranden, hvilket desværre ødelægger strandbilledet.

For de mere aktive, er der mulighed for både kite- og windsurfing, sandboarding og mange andre former for vandsport. For de golfinteresserede kan man besøge Vietnams bedste golfbaner "Ocean Dunes" lige udenfor byen.

Nha Trang 

Området er et af de absolut populæreste for strand-, bade- og daseferie i Vietnam, ikke mindst for russere og kinesere. Her finder du en livlig kyst og havneby, brede sandstrande, og en masse restauranter, barer og diskoteker. Man kan sagtens nyde et par dage på stranden her, slappe af og få en massage i solstolen, men man skal være opmærksom på at der er rigelig med strandsælgere der tilbyder alt fra mad og frugt, til T-shirts og drikkevarer.

Nha Trang er ikke et sted vi bruger så meget - der er masser af andre steder i Vietnam som er langt mere autentiske.