TPL_UNIQUETRAVEL_STICKY_TEXT_TOP

2-dages Krydstogt på Halong Bay

Det er svært at komme udenom Halong Bay, når turen går til Vietnam, og det skal det også være. For hvem vil ikke lade sig tryllebinde af ét af verdens syv naturvidundere, siddende på dækket af et drageskib...

Det naturskønne område, øst for Hanoi, er et mesterværk skabt af naturen, og blev allerede for mange år siden erklæret bevaringsværdigt af UNESCO. Den bedste måde at opleve det på, er ombord på et af de mange traditionelle og smukke drageskibe med deres kæmpe sejl, der sejler gennem bugten.

Et besøg i Halong bugten er for de fleste et must-do på vietnamrundrejsen og en oplevelse man sent vil glemme.

Highlights

  • Smuk køretur til og fra Hanoi til Halong bugten
  • Gode kahytter og mad ombord på skibet
  • Udsigt fra første række til de 1000-vis af kalkstensklipper
  • Besøg ved perlefarm
  • Badestop ved sandstrand hvor det er muligt at bade i Halong bugten
  • Mulighed for at sejle med havkajak (inkluderet i prisen)
  • Vandring igennem enorm kalkstensgrotte
  • Tai Chi på skibets soldæk til solpgang

Dagsprogram

Dag 1:

Fra hektiske Hanoi er der fire timers køretur i minivan gennem storbyens forstæder til landbrugsområderne langs den røde flods delta. Smukke rismarker pryder udsigten langs hovedvejen til Halong. Her ligger bøflerne og hygger sig i vandhuller, mens vietnameserne med deres karakteristiske spidshatte knokler i de lysegrønne rismarker. I horisonten kan man efterhånden skimte klipperne, der lige så stille rejser sig fra vandet, jo tættere man kommer på.

Det er en behagelig overraskelse at komme ombord på en traditionel junke (drageskibet), hvor service og kvalitet går op i en højere enhed. Her indlogeres man i charmerende kahytter med eget bad og toilet. Der er minibar med fint udvalg, aircondition og TV.
Det er kahytter der, bortset fra størrelsen, næsten er et trestjernet hotel værdigt. Men hvad skal man med plads i sin kahyt, når man kan nyde en af verdens smukkeste udsigter fra terrassens liggestole ovenpå junkens soldæk.

Frokosten serveres ved afgang og I kan få de første indtryk og nyde synet af de høje kalkstensklipper, der troner sig op i den store bugt. Over 3000 kalkstensøer ligger spredt i det grønne vand, og de fleste af øerne er beklædt med tyk grøn vegetation, og der er øde tilsandede bugter overalt.

Om eftermiddagen er der planlagt aktiviteter, hvor der først sejles til Tung Sau. Her findes den største perlefarm i Halong Bugten – og vi ser og hører om hvordan man i årevis har dyrket perler.

Herefter sejler I hen til den berømte Ti Top Island. Det billede man oftest ser på postkort fra Halong Bugten er taget på toppen af denne kalkstensklippe. Det kræver lidt fra jer, da I skal gå 450 trappetrin op for at blive belønnet med denne overdådige udsigt – men det er det hele værd!

Når I kommer ned igen, er der mulighed for at blive kølet ned med en behagelig og velfortjent dukkert. Hvem havde troet, der fandtes fine badestrande midt ude i en bugt! Halong Bay er uden tvivl et vidunder.

Herefter er det retur til båden, hvor I skal indtage et dejligt aftensmåltid. Resten af aftenen skal naturligvis tilbringes på dækket, hvor de smukkeste solnedgange kan beundres. Kombineret med stilheden, og udsigten til snesevis af flot oplyste junker, der ligger for svaj – er dette en skøn afslutning på dagen.

Måltider: Frokost og aftensmad

Dag 2

For de morgenfriske vil der være mulighed for at røre kroppen oppe på junkens tag, da der til solopgang laves en gang Tai Chi. De langsomme og graciøse bevægelser er den perfekte måde at få gang i kroppen igen, så I er klar til dagens oplevelser. Alle er velkomne.

Efter en let morgenmad sejler I hen til Sung Sot grotten – også kaldt for "Cave of Surprises”. Denne grotte huser nogle fantastiske drypstensformationer, som er blevet skabt over tusindvis af år. I nogle af de større grotter er stalagmitterne (drypsten der vokser opad) og stalaktitterne (der vokser nedad) oplyst i forskellige farver, hvilket giver en speciel stemning inde i grotterne. Det tager mindst en halv times tid at gå igennem de enorme grotter.

Tilbage på båden vil der blive serveret en dejlig brunch, imens de sidste kig på den smukke og specielle natur kan nydes. Efter at have lagt til i havnen hvor I startede turen, vil der være kørsel tilbage til Hanoi, hvor alle de mange indtryk langsomt rodfæster sig.

Det kan tilføjes, at der også findes endagsture til Halong bugten - men fornemmelsen og stemningen ved at vågne op midt i så storslået natur bør man ikke fravælge.

Måltider: Let frokost og brunch

Få tilbud på udflugten Se flere ture på rejsemålet