TPL_UNIQUETRAVEL_STICKY_TEXT_TOP

Rustic Mekong - 3 dage 2 nætter

Tag med på en eminent 3-dages tur på en af de mest ikoniske floder der findes - Mekong floden. Den flyder igennem 6 lande inden den forgrener sig ud i det enorme Mekong delta i Vietnam, som er et af de frodigste steder på denne jord.

Her har vietnameserne på utrolig vis, igennem generationer tilpasset sig naturen og floden – og lever i harmoni med denne. I skal begive jer igennem regionen og I får et helt unikt indblik i den travle dagligdag, der hersker på og omkring Mekong floden og det frodige delta. I vil med garanti lære en masse om den vietnamesiske kultur og forstå, hvorfor floden kaldes for Vietnams livsnerve.

I skal besøge lokale bønder og familier, både i deres hjem og på deres arbejdspladser, hvor I får et indblik i flere forskellige produktioner og arbejdsprocesser. I skal sejle mellem de mange skibe, der skaber de autentiske flydende markeder, hvor købmænd sælger og køber deres varer.

Dette er en af de største naturoplevelser I kan få i Vietnam – så tag endelig med og få én på opleveren!

Highlights:

  • Spændende sejladser på floderne
  • Cykeltur til det store marked ved Cai Be
  • Besøg hos lokale familier som fremviser deres arbejde
  • Skønne overnatninger på hotel midt i naturen
  • Besøg på lokale markeder og små landsbyer
  • Sejlads i en traditionel vietnamesisk båd, en Sampan
  • Skøn vietnamesisk mad

Dagsprogram:

Dag 1:

Turen starter tidlig morgen, hvor I bliver hentet på jeres hotel i Saigon eller i Ho Chi Minh lufthavnen. I bus sættes kursen mod Mekong Deltaet og Cai Be. Køreturen ad bumlede veje gennem spændende, smukke og anderledes naturoplevelser er en oplevelse i sig selv. I kan med fordel tage headsettet i ørene og udnytte tiden til at få hørt de sidste sider af jeres lydbog eller lytte til god musik. Turen kan også udnyttes til en lille lur, inden I med garanti får en på opleveren, når I ankommer til Cai Be.

I ankommer til Cai Be ved 10-tiden. Første stop er det imponerende og mystiske Cao Dai temple, som repræsenterer den tredje største religion i Vietnam - Caodaismen. I Cao Dai-religionen, har de blandet det bedste fra buddhismen, kristendommen, taoismen, konfucianismen og islam.

Herfra er det næste transportmiddel cykler, som giver jer mulighed for at leve jer ind i omgivelserne, duftene og stemningerne langs vejen. Denne dag kommer I samlet til at cykle lige godt en time, langs de hyggelige lokale veje – en skøn oplevelse.

Et af besøgene er ved Cai Be markedet, hvor I kan få en snak med de lokale og købe friske tropiske frugter direkte fra deres boder. Rundvisningen i byen inkluderer besøg ved smukke gamle bygninger og franske kolonihuse.

Sampan-både er det traditionelle transportmiddel i de små kanaler, så det skal selvfølgelig også prøves. Så cyklerne bliver parkeret for en kort stund, så I kan få en speciel sejlads og se vandkokosnød palmetræerne, som gror i denne region. Det skal nævnes at tidevandet bestemmer, om denne sejltur kan lade sig gøre.

Tilbage på cyklerne, kører I til en frokost på Cai Be markedet – som er det perfekte sted, for at få den fulde lokale oplevelse, både kulinarisk og kulturelt.

Dagens sidste oplevelse er et besøg hos en lokal familie, som byder på en kop te og bananslik. Her har I også mulighed for selv at plukke lidt frugter fra deres store frugthave.

Sent eftermiddag cykler vi tilbage til havnen og tager færgen til byen Can Tho, hvor I skal overnatte de næste to nætter på det charmerende - Vamxang Rustic Home. Lodget er skønt beliggende i udkanten af Can Tho, hvor de små stråtækte huse er bygget på stolper ude i kanalen. 

Efter check in er der tid til, at I kan slappe af eller tage en tur i poolen. I får serveret en lækker vietnamesisk inspireret aftensmad tilberedt af friske lokale råvarer fra de omkringliggende plantager.

Måltider: Frokost og middag

Dag 2:

I skal tidligt op denne dag og ud at få en masse oplevelser. Allerede kl. 06.00 om morgenen vil jeres guide stå klar til at tage jer med på en spændende sejltur ud på Mekong floden. Her skal I se det lokale flydende marked, Cai Rang, hvor der sælges tropiske frugter fra indbyggernes egne haver. Flere handelsmænd, lever og bor på floden og arbejder med at distribuere varer for bønderne.

En ”madbåd” vil tilberede og servere en let vietnamesiske morgenmad, som indtages i den gyngende båd i solopgangens skær.

Efter besøget i det flydende marked vil I fortsætte med et sejle rundt og besøge forskellige familier, der har hver deres primitive og spændende erhverv. I skal besøge en lokal familie, der har produceret nudler gennem tre generationer – her kan I lære teknikkerne bag nudelproduktionen. 

Om eftermiddagen sejler I ud til en kakaohave, hvor I lærer at lave chokolade og smager på chokoladen, kakaofrugterne og mælken.

Med en lille lokal færge sejler vi videre til et område, hvor I igen får udleveret cykler, da det er en perfekt måde at komme rundt i området på. Her skal I besøge en smedefamilie, der har smedet de samme knive på samme sted i 50 år, en meget simpel produktion, der har gjort smeden kendt for hans kvalitetshåndværk. På denne tur er der en oplagt mulighed for at lære lokalbefolkningen bedre at kende - og de deler hjertens gerne deres spændende kultur med jer.

Sent eftermiddag vil I igen være tilbage på Vamxang Rustic Home til en skøn aftensmad serveret i den hyggelige restaurant i de frodige omgivelser. Nyd en stille aften og en drink i månens skær, inden det er tid til at sige godnat og tak for i dag.

Måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Dag 3:

Efter morgenmad tjekker i ud på hotellet og kursen sættes mod Mua Xuan skoven, som ligger centralt i Mekong Delta. Her er der mulighed for at komme tæt på den skønne natur, på en sejltur i små både i området. Det betagende landskab indbyder også til en afslappende vandretur igennem den frodige skov, hvor der oftest ses mange forskellige fugle undervejs. I passerer også grønne rismarker og får lov til at smage frisk kokosvand, inden I laver et stop i en lille lokal landsby. Familierne her, ernærer sig ved at flette bambuskurve, som de sælger på markederne.

I skal nyde en fin frokost, hvorefter bussen sætter kursen tilbage mod storbyen Ho Chi Minh City.

I kan også vælge at køre længere mod vest til færgelejet ved Rach Gia (bookes separat) og sejle med hurtigfærgen til øen - Phu Quoc. Her findes Vietnams nok bedste strande, hvor man kan få afslapning og sol på maven. Hvis jeres videre færd går til Phu Quoc, så er ovenstående dagsbeskrivelse ikke med i programmet, da der køres direkte mod færgelejet efter morgenmaden.

Måltider: Morgenmad - og frokost (hvis I skal til Ho Chi Minh City)

Få tilbud på udflugten Se flere ture på rejsemålet