Rejser til Borneo

  • Vilde orangutanger i Borneos smukke jungle

  • Havskildpadder der lægger æg i sandet

  • Næseaber, pygmæelefanter og smukke fugle

  • Rismarker, rafting og små lokale landsbyer

 

"Borneo er indbegrebet af natur og dyreliv. Oplevelser jeg tidligere kun har drømt om..."

POPULÆRE REJSEFORSLAG

Se alle rejser til Borneo

TURE OG UDFLUGTER

Se alle  


Kom tæt på orangutanger 

Det er et fantastisk farverigt eventyr, og et mix af storartet natur, vilde dyr, tropiske øer, regnskov, smukke strande og noget af verdens bedste snorkling og dykning. Kort sagt, er der ikke sparet på oplevelserne, når man vælger at rejse til Borneo - og det bør man heller ikke gøre. Der findes intet andet sted på jorden som dette, og man bør opleve, mærke, se, prøve og lade sig imponere af så meget som muligt på sin rejse til Borneo.

Det er muligt at komme helt tæt på de store orange "familiemedlemmer" i Orangutang Rehabiliteringscenter, der har til opgave at redde forældreløse babyorangutanger med at overleve, og komme tilbage som vildt dyr i den vilde jungle. Orangutanger lever med deres mor, og lærer om livet og overlevelse i trætoppene indtil de er 5-6 år, og det er derfor afgørende for den truede dyreart, at de små orangutanger får en chance for at overleve. I rehabiliteringscenteret deles orangutanger ind i grupper, ud fra deres alder og kunnen, således at de kan vokse og lære sammen. De helt små i tumlebanen, de unge i junglen tæt på centeret, hvor de fortsat får serveret alt deres mad og tilset af læger, og de næsten "flyveklar", der har lært at finde føde og bevæger sig længere og længere væk fra centeret for til sidst at indtage junglen fuldt ud.

Der er ikke hegn mellem mennesker og orangutanger, de færdes, hvor de vil. Og selvom centeret selvfølgelig er afhængige af turistindtægterne, så er oplevelsen en del anderledes end at gå en tur i Zoo. Ved siden af centeret ligger ligeledes et rehabiliteringscenter for de udrydningstruede solbjørne, som I selvfølgelig også har mulighed for at besøge. Her kan I endda "adoptere" jeres helt egen solbjørn. 

Seligan Island er kendt for de mange havskildpadder, der kommer op til strandene på øen og lægger æg, og hvis det er et ønske på rejselisten, så er det muligt at tage en (primitiv) overnatning derude. Det er nemlig om natten af havskildpadderne skubber sig op på stranden, og omhyggeligt begraver de mange skildpadde æg. Her ligger de i ca. 2 måneder til babyskildpadderne udklækkes og i samlet flok kæmper sig vej mod havet. Endnu mere fantastisk er det, at de selvsamme skildpadder vender tilbage til den selvsamme strand, når de 15-50 år senere er blevet kønsmodne og klar til at lægge deres egne æg. 

Omkring Kota Kinabalu, Borneos hovedstad, findes både strande og natur. Om dagen kan man tage et smut udenfor byen, hoppe på en cykel og køre igennem små landsbyer og rismarker, og rafte på floder. Om aftenen kan man shoppe i byen, spise ved det store fiske-marked på havnen eller få sig en skøn massage.

Noget af verdens allerbedste snorkling og dykning finder man ved Sepidan Island, og de fleste dykkere drømmer om at dykke netop her. Levende koraller, over 3000 forskellige arter af tropiske fisk og et ekstraordinært antal havskildpadder danner en fantastisk undervandsverden omkring øen. Et ophold her skal bookes i rigtig god tid - og det koster ikke gratis. Ofte er der dog flere dyk med i pakken af overnatninger.

Findes der billige rejser til Borneo

Borneo kan noget helt specielt, og derfor koster rejser til Borneo også lidt mere end andre rejser til Østen. Men må vi sige, at det er det hele værd! 

Alligevel tilbyder vi nogle af de billigste rejser til Borneo på det danske marked, og det er uden at gå på kompromis med kvaliteten. Det er primært udflugterne og turene, der koster, men man må endelig ikke skære dem fra. Det er på grund af netop disse ture, at man rejser til Borneo, og så skal man huske, at prisen ofte dækker over flere dage med både ophold, mad og engelsktalende guides. Og vi kan godt nævne det igen. Det er det hele værd! 

 

SåDAN GØR DU

Vejen Til Din DrØmmerejse

phone-icon.svgKontakt rejsekonsulent
Din rejsedrømme og vores personlige rejseanbefalinger er afsættet for DIN UNIQUE rejseplan. Helt uforpligtende, selvfølgelig!
airplane.pngSkræddersyet rejsetilbud
Du modtager første udkast til din personlige rejseplan. Vi booker først, når rejsen lever op til alle dine rejsedrømme!
pictures.pngDin drømmerejse
I god tid modtager du dine billetter, og vi ønsker jer en god rejse! Undervejs er vi, og vores agenter, aldrig mere end et opkald væk.