Cameron Higlands ligger, som det lyder af navnet, i det smukke højland, nærmere betegnet i 1542 meters højde over havets overflade. Her er jorden ekstra frugtbar, og det udnyttes i høj grad til teplantager, friskdyrkede jordbær, roser, orkidéer og en masse andre blomster.
Det minder lidt om det landskab, hvor hobbitterne bor i filmen ”Ringenes Herre”. Det er bløde, buttede bakker i et charmerende bjerglandskab også kaldet Cameron Highlands, som var en af briternes berømte Hillstations i kolonitiden. Der er dog ingen hobbitter i Cameron Highlands, men til gengæld er der så mange andre oplevelser, som et godt eventyr skal være lavet af.
Det nærmest dragende landskab består blandt andet af kæmpemæssige teplantager. Der er te så langt øjet rækker. Indimellem kan man spotte teplukkerne, der set fra vores udkigspunkt, er på en umulig opgave. Teplukkerne producerer i området, hvor vi befinder os, fire millioner kilo om året. Omregnet er det cirka en kop te til hver dansker hver dag. Ca. 6 millioner kopper om dagen. Man kan ikke vide, om teplukkerne synes, det er opmuntrende med den slags oplysninger. Måske er de fuldstændig ligeglade..., vi har ikke spurgt dem.
På en af skråningerne har man bygget et levende museum, hvor en del af teproduktionen foregår. Her kan man se hele processen fra teen bliver bragt ind og til det færdige produkt, som man kan købe i cafeen. En cafe der er bygget udover bakken, så der er frit udsyn til alle sider.
Udsigten er formidabel. Intet mindre. Og naturligvis skal I have jer en kop te.
Ricko fortæller; "Måske havde min golden blend te ikke trukket nok..., eller måske var det bare den formidable udsigt, der fuldstændigt fik te-smagen til at blegne. Det er i sandhed et smukt område."
Læs hvad der venter jer...
Cameron Highlands blev først rigtigt opdaget omkring 1895 af englænderen Cameron, som rejste rundt som landmåler. Området udviklede sig til at blive hillstation for briterne. En oase de yndede at tage til, når det blev for varmt i Kuala Lumpur. Man kan godt forstå dem, for klimaet er særdeles behageligt. Nærmest som god dansk sommer det meste af året. Heraf også den meget store frodighed der er i Cameron Highlands.
Dagen starter med et besøg til toppen af Mount Brichang, hvorfra udsigten over det smukke område nydes, inden turen går videre til "The Mossy Forest", som er en skov, der er 200.000 år gammel og hvor alt er dækket af mos. Højden, temperaturen, fordampningen og tætningen af denne gør, at der gror mos over det meste. På træerne, på træstammerne og i jordbunden, der virker porøs og skrøbelig. Luften er fantastisk og mosens tilstedeværelse overalt giver det hele en mystisk eventyragtig stemning. Kødædende planter står rundt omkring. De er heldigvis ikke så store. Det eneste, der mangler, er, at man skimter en hobbit. Så ville man vide, at det var en film. Men når man når helt op på toppen, og ser den fantastiske udsigt udover området, er man tilbage i virkeligheden. ”The Mossy Forest” er et must i Cameron Highlands.
Briternes indflydelse på området er meget synlig. På turen til og fra teplantagerne er kolonistilen tydelig i arkitekturen. En del er omdannet til hoteller nu, som for eksempel Strawberry Park Resort, der naturligvis er opkaldt efter de enorme jordbær plantager, der også findes i området.
Herefter går turen til den lokale sommerfugle- og reptilfarm, det lokale galleri der bevidner om Cameron Highlands historie, en jordbær-farm med de lækreste jordbær milkshakes i området, det frodige marked og til sidst et buddhistisk tempel.
Her er ikke skruet ned for oplevelserne, og det smukke område har masser at byde på!
Britiske koloni atmosfære
Skal I til Cameron Highlands med stil, koster det også derefter. Så skal I bo på enten Hotel De La Ferns, The Lake House eller for eksempel Strawberry park og indsnuse den britiske koloni atmosfære. I kan også spare pengene og bruge dem på en Sea View bungalow, når I måske skal ud på en paradis-ø senere på jeres rejse.
Skal I have den britiske koloni atmosfære med, så tag en eftermiddagste og en scones på The Smokehouse, som er så gennemført engelsk, at man føler sig hensat til en hyggelig provinsby i Sydengland.