TPL_UNIQUETRAVEL_STICKY_TEXT_TOP

Praktisk info om Bali

Vi har samlet lidt praktisk info om Bali om alt fra transportmulighederne, valuta og penge såvel som drikkepenge og visum. Det er altid vigtigt at undesøge sin destination før afrejse på en rundrejse til Bali.

Transport

Bali
Prisen på offentlig transport på Bali, er som det meste andet, i den lavere prisende. Hvis I tager taxa, så skal I huske at få taxameteret slået til, eller aftale en pris inden i kører. Der kører også Bemo’er, (små pickupper) og minibusser de fleste steder. Disse kører faste ruter, og stopper stort set alle steder. Man stopper dem ved at vinke dem ind til siden, og kommer af ved at råbe stop. Husk også her at aftale en pris, inden I sætter jer ind.

Gili-øerne
Det er muligt at nå alle Gili-øerne med båd fra enten Bali eller Lombok. Man kan leje cykel eller hestevogn på alle øerne, men der er ingen motoriserede køretøjer. De tre Gili-øer er alle meget små, og kan udforskes på gåben i løbet af minde end en halv dag – en rigtig god måde at se øen på.

Lombok
Det er muligt at komme t/r til Lombok fra Bali med enten båd eller fly.

Gode råd

Husk myggespray på Bali
Myggespray kan med rette købes i landet. Gå ind på et apotek ("Pharma-cy") eller supermarked og spørg efter noget mod myg. Vær opmærksom på at DEET stoffet i myggespray, er meget effektivt, men også at det kun skal bruges i begrænsede mængder i mindre perioder.

Solcreme
Køb solcreme i et supermarked. Det er ikke lige så dyrt som herhjemme og de har mange af de kendte mærker.

Adapter
En adapter til strøm er som udgangspunkt ikke nødvendigt i Indonesien.

Vand
Drik rigeligt med vand - en god huskeregel er ca. 1 liter vand pr. 10 grader, så 3-4 liter pr. dag - og gerne 5 liter vand hvis man også drikker øl. Drik IKKE vandet fra hanen. Vand kan købes billigt alle vegne.

Aircondition
Balinesere kan ikke finde ud af at styre aircondition! Specielt ikke på transportmidler som busser, minibusser og toge (ja heller ikke i biografen for den sags skyld!). Husk altid at medbringe en varm trøje!

Drikkepenge på Bali

I Indonesien er det almindeligt at give drikkepenge til guider, chauffører, piccoloer og stuepiger. Vi giver dig herunder et overblik over priser på Bali, hvad angår drikkepenge og deres valuta.

  • De fleste steder er der i forvejen pålagt 10% servicegebyr, men en stor del af indonesernes indkomst er drikkepenge, så giv gerne 5%-10% ekstra, hvis I er tilfredse med servicen.
  • Drikkepenge til stuepigen og piccoloen bør få 30- 40.000 RP pr. dag. Læg gerne lidt penge på sengen/ bordet hver dag, fremfor et større beløb ved afrejse.
  • Drikkepenge til guider ligger på en halvdagstur på ca. 70.000 RP og på ca. 120.000 RP på en heldagstur.
  • Drikkepenge til chaufføren ved transport til lufthavn, eller på en halvdags tur ligger på ca. 50.000 RP, og til en chauffør på en heldagstur på ca. 80.000 RP.

10..000 RP svarer til ca. 5 DKK

En almindelig timeløn for en guide ligger på 12-15 DKK. En dagsløn for en indonesisk arbejder ligger på omkring 40 DKK (ca. 80.000 Rupiah)

Valuta på Bali

Valuta (RP/Rupiah) kan ikke veksles hjemmefra Danmark af, og heller ikke de fleste steder i Indonesien.

  • Medbring derfor valuta i amerikanske dollars/ USD, og veksle dem til Rupiah ved ankomst.
  • Der findes rigtig mange autoriserede vekselboder, og vi anbefaler at I benytter jer af disse, fremfor gade-vekslere, da nogle godt kan finde på at snyde.

Der kan betales med internationale kreditkort de fleste steder, og man kan hæve penge i turistbyerne, hvis man skal bruge penge på Bali i form af kontanter.

OBS vedr. kontanthævninger
Når du hæver penge i en hæveautomat, kan du oftest kun hæve 1-1.5 mio Rupiah pr. gang. Der er oftest et gebyr på 3% ved kortbetaling, men tjek evt. priser på Bali for hævninger hos den enkelte bank hjemmefra i både den danske krone og deres valuta på Bali.

Medbring altid to hævekort/kreditkort, og undersøg forbrugsgrænsen på begge. Når I betaler med kort på en betalingsautomat, skal I altid vælge at betale i lokal valuta – så sparer i en omveksling. Pas altid på jeres PIN-koder, og brug gerne kontaktløs betaling hvor I har mulighed for det.

Landets skikke

Når man besøger et tempel, kræver det at man har en sarong på, at ens skuldre er dækket og at man tager skoene af. Man kan købe saronger næsten alle steder, til et lille beløb. Vend aldrig fødderne mod Buddha-statuer eller helligdomme, idet fødderne i Indonesien betragtes som urene. Der er også en regel om, at man ikke må røre en indoneser på hovedet, da håret er helligt.

Skal vi søge visum til Bali?

Nogle lande kræver at der søges visum. For rejser til Indonesien vil man som dansk statsborger med dansk pas, automatisk få 30 dages turistvisum ved indrejse i landet, hvorfor der ikke skal søges visum hjemmefra.
Er man bo siddende i Danmark, men ikke er dansk statsborger med dansk pas, skal man undersøge visumreglerne på Udenrigsministeriets hjemmeside: http://um.dk/

Hvilke vacciner skal jeg have?

Brug denne hjemmeside, til at guide jer til hvilke vacciner I bør have, når I skal ud at rejse: www.sikkerrejse.dk
Vi anbefaler desuden, at I kontakter egen læge, for råd og information om de forskellige vaccinationer.

Går din rejse videre rundt på en rundrejse i Asien?

Går du og drømmer om den helt store rundrejse i Asien, eller mere specifikt Indonesien, så kan vi hjælpe og rådgive dig, til hvordan du sammensætter den bedst tænkelige rejse udfra jeres behov, ferielængde, antal personer og budget.

Hvad angår de praktiske ting, så er det nemt og ligetil at veksle mellem valuta på Bali til valuta i Malaysia eller andre destinationer, hvis det viser sig, at din rejse bringer dig videre ud til de smukke nærliggende lande og områder.

Du kan nemlig nemt kombinere din rundrejse på Bali. Vi finder det bedste fra alle lande til dig, så du på din rejsetid får mulighed for at snuse til både Malaysia, Singapore, Dubai, Cambodia, Sri Lanka, eller hvor du altid har drømt om at sætte dine rejseben.

Skræddersyet, unik og personlig rejse

Vi har i mange år arbejdet med rejsebranchen, og vi har gjort os alverdens overvejelser, refleksioner og praktiske erfaringer løbende under alle vores smukke og spændende rejser.

På den måde kan vi, baseret på dine behov og ønsker, skræddersy den bedste og mest unikke tur til Bali, såvel som en kombinationstur med de omkringliggende lande. Få rådgivning til, hvor turen bør gå hen for dig og dine medrejsende.

Vælger du at rejse videre rundt i Asien, kan du desuden her på vores side læse mere om praktisk info til Malaysia, Borneo eller en af de andre destinationer forud for din rejse, så du føler dig klædt på til din rundrejse.